Miroslav Lazanski

Nastaviće se pritisci na Srpsku i Dodika

  • 14.07.2018. 15:08

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da će pritisci na Republiku Srpsku biti nastavljeni zašto što slijede opšti izbori u BiH, a posebno pritisci na predsjednika Srpske Milorada Dodika.

"Došlo je već 40 britanskih specijalaca, nastaviće se medijski i politički pritisak, stalno će se ponavljati da je Republika Srpska ta koja koči MAP /Akcioni plan za članstvo u NATO/, neku vrstu daljeg napredovanja BiH ka punopravnom članstvu u NATO", rekao je Lazanski za medije iz Republike Srpske. 

On je podsjetio da je Srpska jasno rekla da će slijediti politiku Srbije po pitanju članstva u NATO, kao i da postoji rezolucija Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti. 

"Sada ćemo videti šta je realnost. Mislim da će se pritisci nastaviti zato što slede izbori i to je sve u kontekstu predizborne aktivnosti, posebno pritisci na predsednika Srpske Milorada Dodika", rekao je Lazanski. 

Na konferenciji za novinare u Beogradu, koju su organizovali časopis "Geopolitika" i portal "Fakti", Lazanski je rekao da "slijedi udar na Republiku Srpsku" i da će se ići na neku vrstu pokušaja mijenjanja izborne volje na predstojećim izborima i da se sruši Dodik i onda lakše ugura BiH u NATO. 

On je ocijenio da je na djelu strategija "usisavanja" svih zemalja u regionu u NATO. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.