Bez prisustva javnosti

Narodna skupština Srpske o stanju bezbjednosti 11.juna

14:22, 30.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Narodna skupština Republike Srpske 11. juna trebalo bi da razmatra informaciju o stanju bezbjednosti u Srpskoj za prošlu godinu i prva četiri mjeseca ove godine, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će o ovoj tački biti raspravljano bez prisustva javnosti, te dodao da će ovo redovno zasjedanje biti nastavljeno 18. juna i da će se raditi do završetka. 

On je rekao da bi na dnevnom redu trebalo da bude Prijedlog odluke o izradi plana parcelacije za auto-put i gasovod na dionici Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku. 

Među 47 tačaka dnevnog reda je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Srpske, te Prijedlog zakona o podsticajima u privredi Srpske po hitnom postupku, rekao je Čubrilović novinarima nakon Kolegijuma. 

Prema njegovim riječima, među predviđenim tačkama su Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Srpske po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bankama Srpske po hitnom postupku. 

Čubrilović je dodao da je predloženo razmatranje Prijedloga zakona o pečatima organa i institucija Srpske i Prijedloga zakona o socijalnom stanovanju. 

On je rekao da je Klub "Zajedno za domovinu" zbog unutrašnjih odnosa 
izgubio status kluba i više nisu članovi skupštinskog Kolegijuma. 

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da, od predloženih zakonskih rješenja koja će se naći na sjednici, Prijedlog zakona o podsticajima u privredi "samo liči na reformski zakon". 

Prema njegovim riječima, taj akt, kako je predložen, neće ništa bitno riješiti u privredi.