Nebojša Čubrilović

Narodna skupština Srpske nesmetano obavlja  ustavnu nadležnost

14:37, 21.06.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Narodna skupština Republike Srpske, kao najefikasniji i najfunkcionalniji parlament u BiH, nesmetano obavlja svoju ustavnu nadležnost i donosi zakone i druge odluke u interesu građana Srpske, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović tokom današnjeg razgovora sa šefom banjalučke Kancelarije OHR-a Marijanom Berec.

 On je istakao da će aktuelni saziv Narodne skupštine nastaviti zasjedanje u toku jula, te da će, ukoliko ovlašćeni predlagači dostave materijal i zatraže održavanje sjednice, u skladu sa Poslovnikom, biti zakazana nova sjednica parlamenta, saopštenoo je iz Narodne skupštine Republike Srpske. 

Čubrilović je istakao stabilnost organa i institucija Republike Srpske koje nesmetano rade u svom punom demokratskom kapacitetu, poštujući Ustav i zakon, a u interesu građana. 

Govoreći o predstojećim opštim izborima, on je istakao važnim da predizborna kampanja protekne u fer i korektnoj atmosferi, te da se omogući svim građanima da na demokratskim izborima slobodno i nezavisno izraze svoju političku volju.