Pred poslanicima i izvještaj Anketnog odbora

Narodna skupština po hitnom postupku o zakonima o rudarstvu i amnestiji

  • 19.06.2018. 07:29

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj sjednici u Banjaluci razmatraju po hitnom postupku prijedloge zakona o rudarstvu, amnestiji i zateznoj kamati.

Poslanici bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce" kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice auto-puta "9. januar" Banjaluka-Doboj. 

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, upotrebi znakovnog jezika, izmjeni Zakona o bibliotečko-informacionoj djelatnosti, izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Srpske, zaštiti žrtava ratne torture, izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Srpske, kao i o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela. 

Trebalo bi da budu razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o opštem upravnom postupku, izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku, te izmjenama i dopunama Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju. 

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izvještaj Anketnog odbora formiranog odlukom Narodne skupštine Republike Srpske s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. 

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2017. godinu, Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2017. godinu, izvještaj Komisije za koncesije Srpske za 2017. godinu, godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za prošlu godinu, te Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

Za prvu tačku dnevnog reda predviđena su poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović. 

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.