Inspektorat Republike Srpske

Nakon prestanka karantina ne izdaju se posebne potvrde

  • 31.03.2020. 15:35

Nakon prestanka mjere karantina ne izdaju se posebne potvrde jer je u rješenju inspektora, kojim se lice upućuje u karantin, jasno navedeno kada ističe ova mjera, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Ukoliko je riječ o licima koja su rješenje dobila prilikom ulaska u BiH na graničnim prelazima u Srpskoj u njemu je navedeno da ova mjera traje 14 dana računajući od dana prijema i saopštavanja rješenja.

Ukoliko je riječ o licima koja su bila u kontaktu sa oboljelim od zarazne bolesti, a kojima je mjera stavljanja u karantin na period od 14 dana izrečena na osnovu preporuke higijensko-epidemiološke službe nadležnog doma zdravlja, u rješenju inspektora naveden je datum do kada traje izrečena mjera.

"S obzirom na to da i jedni i drugi imaju obavezu da se javljaju telefonom nadležnoj zdravstvenoj ustanovi radi praćenja eventualne pojave simptoma zarazne bolesti, što se i navodi u rješenju inspektora. U slučaju pojave bilo kakvih simptoma nadležna zdravstvena ustanova obavijestiće inspektora o potrebi donošenja novog rješenja i produžavanju karantina", pojašnjavaju iz Inspektorata.

U saopštenju se građanima preporučuje da nakon isteka perioda izolacije, ukoliko se vraćaju radnim zadacima ili imaju potrebu da se kreću, primjerak rješenja imaju kod sebe u slučaju da ga nadležni kontrolni organ zatraži na uvid.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина