Najveći broj zaraženih sa područja istočnog dijela Srpske, u Bijeljini 31 novi slučaj

11:27, 04.07.2020.
Većina novozaraženih je sa područja istočnog dijela Republike Srpske, od čega je najveći broj iz Bijeljine i Višegrada.

Podsjećamo, juče je u Bijeljini zaražena 21 osoba, dok je broj novozaraženih u Bijeljini danas veći za 10.

Tako, po rezultatima testiranja novozaraženih je, prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Bijeljina, a 11 iz Višegrada. Pet zaraženih je iz Zvornika.

Iz Banjaluke je 16 zaraženih, a po četiri iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Ljubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvije iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja i po jedna iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Derventa, Foče i Lopara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.554 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 126 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske poziva sve građane da se strogo pridržavaju svih preporučenih mjera kao što su nošenje maski, održavanje fizičke distance, dezinfekcija ruku i prostora te izbjegavanje većih okupljanja kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 125, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 36, a u opštim bolnicama 89.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.067 osoba, a nadzor je završen kod 38.042 osobe.