Staša Košarac

Najvažnije da je Ivanić priznao poraz

14:37, 14.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH "Mladen Ivanić priznao poraz i tako poslao poruku Vukoti Govedarici, Branislavu Borenoviću i ostalima iz "Saveza za poraze" da se manu uličnih protesta".

Komentarišući Ivanićevu tvrdnju da je njegov protivkandidat Milorad Dodik dobio izbore, te da su za njega glasali birači u seoskim sredinama, Košarac je izjavio Srni da je u cijeloj toj priči najvažnije da je Ivanić priznao poraz. 

"Ivanić je ubjedljivo izgubio i na selu i u gradovima. Nije tačno da je Dodik poražen u Banjaluci, gdje je pobijedio, baš kao i u Prijedoru, Gradišci, Istočnom Sarajevu, Zvorniku i Trebinju", podsjetio je Košarac. 

On je naglasio da je Ivanić doživio jedan od najubjedljivijih poraza u posljednjoj deceniji i da sada pokušava da pronađe bilo kakav izgovor. 

"Ubjedljivo je poražena Ivanićeva politika popuštanja, nečinjenja i spavanja u Predsjedništvu BiH. Ivanić je loše radio svoj posao, što su građani prepoznali i kaznili na izborima", naglasio je Košarac. 

On je dodao da je Milorad Dodik, sa više od 350 hiljada glasova, ubjedljivo najpopularniji političar u cijeloj BiH. 

"O tome bi trebalo da vode računa i Ivanić i svi oni koji na bilo koji način pokušavaju da ospore pobjedu Dodika, Željke Cvijanović i SNSD-a na proteklim izborima. Volja naroda treba da se provede i to je suština svakih izbora", zaključio je Košarac.