Ne misle dobro DNS-u

Nagradić: Stranka skrenula sa kursa pod pritiskom "novih snaga"

  • 18.11.2018. 20:49

Predsjednik Komisije za promociju DNS-a i prijem novih članova Slobodan Nagradić ocijenio je večeras da je DNS u posljednjih nekoliko nedjelja skrenuo sa svog kursa pod pritiskom ljudi koji ne misle dobro stranci, nisu njen identitet, niti zaštitni znak.

"To su neke `nove snage` koje su napravile ove probleme", rekao je Nagradić novinarima u Banjaluci, gdje je održan sastanak predsjednika Gradskog odbora DNS-a Nedeljka Čubrilovića sa banjalučkim članstvom. 

On je istakao da je sa ponosom prošle i ove godine novim članovima DNS-a govorio da ulaze u poštenu, ozbiljnu i odgovornu partiju, a da bi danas to vrlo teško ponovio. 

"Teško bih to ponovio jer smo se zbog nekih zbivanja u DNS-u u posljednjih nekoliko nedjelja doveli u situaciju da, poslije najboljeg izbornog rezultata ostvarenog tokom 20 godina postojanja, od gotovine napravimo veresiju, jer je DNS skrenuo sa svog kursa", rekao je Nagradić. 

On kaže da DNS treba da se vrati na staze na kojima je bio 18 godina, da se organi stranke vrate u statutarne norme i da se preispita odluka o smjeni Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a. 

"Aplauz kojim je večeras dočekan predsjednik Čubrilović je vrlo jasna poruka članstvu i građanima Republike Srpske. Mislim da će poslije sutrašnjeg dana sve biti jasnije i da će se politička situacija vratiti u normalne tokove", rekao je Nagradić. 

On je istakao da je ovaj skup podrška statutarnom radu i ozbiljnosti stranke, odgovornosti prema biračima i istoriji, te "poruka svima onima koji misle da je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske obični parlamentarni spiker, da to ipak nije". 

Nagradić je rekao da je predsjednik parlamenta Srpske po Ustavu i zakonima Republike Srpske drugi čovjek po odgovornosti u Republici i da nije svejedno ko će biti na tom mjestu. 

Тагови: