Radovan Višković

Nacionalni interes Srpske je autoput do Srbije

  • 08.02.2019. 13:30

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je prvi i nacionalni prioritet Srpske izgradnja auto-puta od Doboja do granice sa Srbijom, ali da to ne znači da će se odustati od izgradnje auto-puta od Banjaluke do Prijedora.

Višković je rekao da su pojedini mediji nesmotreno prenijeli njegovu izjavu u vezi sa ugovorom sa kineskim kompanijama o izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor. 

On je pojasnio da je za Vladu Srpske u ovom trenutku prioritet izgradnja puta od Doboja do granice sa Srbijom, nakon čega bi bio urađen i put od Banjaluke do Prijedora. 

"Nijednog trenutka nismo razmišljali, niti razmišljamo da raskinemo ugovor o izgradnji auto-puta do Prijedora, ali u ovom momente imamo prioritete, a to je put do granice sa Srbijom", izjavio je Višković novinarima u Trebinju nakon sastanka sa rukovodstvima "Hidroelektrana na Trebišnjici" i Hidroelektrane "Dabar". 

On je istakao da je o ovom planu upoznao i gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, koji se saglasio s tim planom i dao mu podršku. 

"A, onda sam dobio informaciju da gospodin Đaković sa načelnicima Kozarske Dubice i Novog Grada hoće da mi se obrati pisanim zahtjevom zbog čega se ne gradi auto-put prema Prijedoru", naveo je Višković. 

On je istakao da su se na ovaj potez odlučili nakon što je Srbija, na zahtjev Republike Srpske, izmijenila svoje prioritete i kao prioritet sada stavila put od Kuzmina do Rače, čija će izgradnja, prema najavama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, početi već u junu. 

"Predsjednik Vučić je pristao da Srbija o svom trošku sagradi most preko rijeke Save, koji je najzahtjevniji objekat na tom projektu, i ponudio nam spremnost da pomogne i izgradnju oko 20 kilometara kroz Republiku Srpsku", rekao je Višković. 

Višković je poručio da takvu šansu neće da propuste i da su pružene ruke od Srbije rado prihvatili. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.