Čubrilović u Ljubinju

Načelnik me nije pozvao na sastanak

  • 22.06.2018. 19:41

U Ljubinju se sve vratilo na staro. Vrata opštinske administracije zatvorena su za republičke funkcionere. Tako je bilo i danas.

Predsjednik NS RS i zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović u širokom krugu zaobišao je ovu zgradu i svratio u biblioteku. Načelnika Ljubinja i dojučerašnjeg člana DNS-a nije bilo na vidjelu.

"Ne, nije planirano da se sretnem sa njim, a i nije bilo poziva sa njegove strane, a od ovih ljudi sam dobio poziv i došao", istakao je Čubrilović.

Na kratkom sastanku ljubinjski DNS-ovaci su se Čubriloviću pohvalili da su uspjeli sačuvati stranku i nakon, kako kažu, izdaje načelnika. Uvjeravaju da je stanje dobro i da nisu mnogo izgubili.

"Mislim da smo izgubili vrlo malo, naravno to će rezultat pokazati na izborima tako da smo mi zadovoljni. Mi smo zadovoljni jednostavno, odstranili smo bolesno tkivo i idemo dalje", Risto Mićić, predsjednik OO DNS Ljubinje.

Zajedno sa svojim zamjenikom Markom Gordićem ljubinjski načelnik Darko Krunić početkom godine izbačen je iz DNS-a. Da Čubrilović stiže u njegovu opštinu kaže da nije ni znao.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić, ali i njegov zamjenik danas nisu bili u Opštini. U telefonskom razgovoru poručuju da neće ništa komentarisati, jer kako kažu za posjetu Predsjednika NS RS su od nas saznali. 

Iako su na izborima dobili podršku birača, ljubinjski DNS je sada u opoziciji. Skupštinsku većinu okupio je SDS, a podržao ih je i načelnik kao i predsjednica parlamenta SNSD-eova Persa Klimenta.