Nabavljena dva nova ultrazvučna aparata vrijedna 103.000 KM

  • 13.04.2021. 13:24

Dom zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici dobio je dva nova ultrazvučna aparata ukupne vrijednosti 103.000 KM, potvrdio je danas direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Karagić.

"Zahvaljujući urgenciji predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je kroz program unapređenja zdravstvenog sistema u Srpskoj obezbijedilo sredstva za nabavku ovih aparata koji će znatno podići nivo usluga u našoj zdravstvenoj ustanovi", precizirao je Karagić.

On je rekao da je jedan od novih aparata postavljen u Specijalističkoj ambulanti, a drugi na Ginekološkom odjeljenju, tako da sada Dom zdravlja raspolaže sa ukupno tri ultrazvučna aparata.

Karagić je rekao da u ovoj ustanovi konstantno rade na unapređenju postojećih i uvođenju novih usluga, kao i na obnovi potrebnih aparata i uređaja.

"Prije izvjesnog vremena smo obnovili postojeći rendgen aparat, koji je u upotrebi 10 godina. NJemu je sada samo `kostur` stari, sve ostalo je novo", rekao je Karagić.

On je rekao da je za obnovu rendgen aparata sredstva u iznosu od 30.000 KM iz opštinskog budžeta obezbijedio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, a da je sa iznosom od 5.000 KM pomogao i nabavku aparata za laboratoriju koji je neophodan u radu sa kovid pacijentima.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi privode kraju i projekat rekonstrukcije vrijedan 150.000 evra koji se na više lokacija realizuje sredstvima Vlade Republike Srbije.

U završnoj fazi su radovi na uređenju ginekološke službe i postavljanju ograde uz Ulicu Mladena Stojanovića. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић