Projekat vrijedan 33 miliona KM

Na proljeće otvaranje kardiohirurgije u Banjaluci

  • 17.09.2019. 12:24

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da se završetak i otvaranje savremenog objekta kardiohirurgije u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Srpske očekuje na proljeće, te da će u taj projekat biti uloženo oko 33 miliona KM iz budžeta.

"To je veoma značajno pitanje za Srpsku jer ranije nismo imali razvijenu kardiohirurgiju i prateće elemente za tu vrstu liječenja pacijenata. Radovi na pomenutom objektu su u toku i on će biti jedan od najsavremenijih u okruženju. Pacijenti će tu imati vrhunsku zdravstvenu uslugu", rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja na šestoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Govoreći o poreskim obavezama "Arselor Mitala" u Prijedoru, on je naveo da ta kompanija, prema rješenju Poreske uprave Republike Srpske, treba da plati Srpskoj po osnovu transfernih cijena 40 miliona KM.

"Dogovoreno je da Poreska uprava izabere revizorsku kuću koja će napraviti analizu tih transfernih cijena i u tome učestvuju i predstavnici `Mitala` koji su dali neke svoje primjedbe i sugestije. Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora, a to je zapravo dogovor da izvještaj pomenute revizorske kuće bude prihvaćen kakav god bude", naveo je Višković. 

Тагови: