Dobio podršku 27 od 30 odbornika

Na pomolu nova koalicija: Dejan Starčević novi zamjenik gradonačelnika Doboja

19:15, 18.10.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
SDS-ov Dejan Starčević novi je zamjenik gradonačelnika Doboja. Iz fotelje direktora dobojske toplane, kao jedini prijedlog za tu funkciju, izabran je nakon što je dosadašnji zamjenik Nebojša Marić osvojio poslanički mandat u skupštini Srpske.

Starčević je dobio podršku 27, od trideset odbornika. 

"Ja se nadam da ćemo mi svi u budućnosti zajednički da radimo na prosperitetu i dobrobiti građana Doboja znači sve političke partije. Mislim da će to biti uspješno", kaže Dejan Starčević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Starčevićava izjava, ali i rezultati glasanja ukazuju da je na pomolu nova koalicija. Iako je izboru prethodilo tajno glasanje, SNSD ne krije da su mu dali podršku. 

"Iz razloga što se radi o jednom mladom i perspektvinom čovjeku i smatram da ćemo imati dobru komunikaciju i saradnju pogotovo kada su u pitanju projekti i ideje koji bi trebali u budućnosti biti realizovani", kaže Sanja Vulić, predsjednica kluba odbornika SNSD.  

Ni SDS ni SNSD ne spore da saradnja dvije stranke u Doboju postoji. Ipak kažu o koaliciji će odlučivati organi stranaka. Nakon današnje sjednice skupštine, izvjesno je da su opozicija samo tri odbornika socijalističke partije. 

"Sa nama niko ništa nije dogovarao i sa nama ne mogu razgovarati na temu ličnih priča, ono o čemu možemo da razgovaramo je da uradimo nešto za grad Doboj", rekao je Vedran Gligorić, odbornik SP u SG Doboja.

Starčević u radu očekuje podršku i Vlade Srpske i Savjeta ministara BiH. Lokalni SNSD, realizaciju projekata koje su oni inicirali. Ipak kako se spekuliše, zvanična koalicija zavisiće od dogovora stranaka o djelovanju u Sarajevu, ali i odnosa prema DNS-u. 

Bude li realizovana, neće biti novina, jer su SDS i SNSD u Doboju u kolaiciji bili i 2010. godine.