Na Jahorini otvoren renovirani hotel "Rajska dolina"

  • 10.11.2020. 19:03

Vlada Republike Srpske u renoviranje hotela uložila je više od 10 miliona maraka. Ona je i vlasnik hotela ali i dokaz da država može da bude investitor u ovakve projekte, poručuje srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. 

Osim potencijala, kojeg na Jahorini ne manjka, odluka za ulaganjem je i istorijska uloga koju "Rajska dolina" igra.

"Ima istorijski značaj ne samo po održavanju sjednice Narodne skupštine RS koja je ovdje bila veoma važna nego i po činjenici da je ovaj objekat počeo da se gradi i daleke 1923. godine, i da u tom pogledu govori o kontinuitetu. Ovo je sinonim za ljepotu Jahorine, zato se i zove "Rajska dolina" i mi smo odlučili da ovo zadržimo i pokazali smo da država može da bude uspješan investitor u ovakve projekte", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Dodik je zajedno sa predsjednikom Vlade Srpske, Radovanom Viškovićem obišao objekat. Kapaciteta od 200 ležajeva, trebalo bi da bude novo radno mjesto za 100 radnika. Veliki je to poduhvat, u bilo kojem vremenu- još veći u eri pandemije.  

"Mi smo u proteklih 10 i više godina uložili preko 100 miliona maraka u OP Jahorina i to je nešto što se vidi. Ko god je boravio prije tih 10-15 gododina na planini i ko danas dođe vidi veoma veliku razliku i sa ponosom mogu reći da je danas Jahorina najveće gradilište Republike Srpske", kaže premijer Radovan Višković.

 "Rajska dolina" smještena je na najboljem mjesu na Jahorini. U samom centru skijališta na olimpijskoj ljepotici, na početku šestosjeda "Poljice". Prethodne dvije sezone, dovoljan su dokaz da je to omiljena zimska destinacija čitavog regiona zbog toga povećanje smještajnih kapaciteta i gradnja infrastrukture, ostaju prioritet.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.