Svečanost na olimpijskoj ljepotici

Na Jahorini otvoren najduži bob na šinama na Balkanu

  • 15.08.2019. 19:18

Jahorina od danas ima najduži planinski bob u Evropi. Dva i po kilometara adrenalinskog užitka od danas će da upotpuni ljetnju turističku ponudu olimpijske planine. Čim je dat znak da se šinom može sa vrha, uhvatio se red za četvorominutni spust.

"Vjerujem da će danas svi uživati, ja iskreno jesam."

"Kakav je spust? - Odlično!"

"Ekstra je ko god dođe, stvarno je super."

"Ovo mije 16 put do sad i veoma je ekstra," samo su neki od komentara gostiju na Jahorini. 

Da vrijedi ulagati u Jahorinu ponovio je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, koji je svečano otvorio prvi alping koster u BiH. Nekadašnji gubitaš, kaže, uz dobro poslovanje može da donese veliki profit, a to je pokazao OC “ Jahorina “.

"Ostaćemo posvećeni kao republičke institucije podršci. Ona nije mala, mjeri se desetinama miliona maraka koje smo putem naše Razvojne banke ulagali ovdje, ali želim da istaknem da je bilo i drugih mjesta u koje smo ulagali, ali nismo imali uspjeha i zato je važno da imamo menadžment koji dodatnim naporima omogućava da sa zadovoljstvom možemo doći ovdje i veliki primjer našeg uspjeha je OC," rekao je Dodik. 

Da će se uvećati investicije, ali i zarada OC kao javnog preduzeća više niko i ne sumnja. Za uspjeh se, posebno, zahvaljuju Dodiku.

"Svega ovoga ne bi bilo da nije bilo čovjeka koji je imao viziju baš ovakve Jahorine kakva ona danas izgleda, koji je imao viziju da napravi put i spoji Jahorinu sa Istočnim Sarajevom i Sarajevom, koji poslije 40 godina napravio bolnicu, domove, zgradu Vlade, i predsjedniče hvala na svemu što ste učinili za OC i sarajevsko-romanijsku regiju," rekao je Nedjeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina“.

"Novim adrenalinskim sadržajem planina nije dobila samo novu ljetnu atrakciju, već smo povećali cijenu planine, zemljišta, hotela i svih vikendica, što ide u korist ne samo OC, već svima koji žive i zarađuju od ove planine," kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina“.

Izvođači kažu da su ponosni na svoje djelo. Ovako nešto, kažu, ne viđa se često ni u mnogo razvijenijim zemljama. 

"Jahorina ima sada najduži koster na Balkanu, 2 500 metara dužine, spada u 10 najdužih planinskih kostera u Evropi," rekao je 
Oliver Kirhejm, direktor SunKid.

Svi posjetioci danas su mogli besplatno da uživaju u svim ljetnim atrakcijama koje pruža planina. A na kraju i uz koncert Ane Kokić.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.