"S ljubavlju hrabrim srcima"

Muzička škola Trebinje partner predsjednika Republike Srpske

19:34, 02.12.2019.
Izvor: ATV
"Jedan vaš poziv našim drugarima znači mnogo. Neka znaju da mislimo na njih. Pozovite 1411!"

Tako i mališani iz Trebinja svom svojom snagom pokušavaju da obezbijede pomoć za svoje drugare. Marina i Marija flautistkinje su iz trebinjske Muzičke škole koje bilježne zapažene rezultate na takmičenjima. Mali, daroviti duo, svojim talentom će doprinijeti u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".  

Vrijedno rade, a pripreme za donatorsko veče uveliko traju. Spremni komadi se nižu. Ono što žele je, na prvom mjestu pomoći, ali i drugima uljepšati veče i priuštiti uživanje u muzici. Osmijehe sa lica ne skidaju. S uzbuđenjem čekaju nastup u Banskom dvoru. Ponosne su na to što su ovogodišnji partneri predsjednice Republike Srpske u humanitarnoj akciji koja iz godine u godinu udružuje cijelu Srpsku.

"Kada nas je predsjednica pozvala, bila sam mnogo srećna, jer ovim putem mogu da pomognem i ostalim prijateljima kojima je potrebna pomoć", rekla je Marija Zirojević.

"Ja jako volim da sviram flautu i kada mogu svojom muzikom nekome i da pomognem, onda se osjećam još ljepše", istakla je Marina mučibabić.

Ponosna je na svoje đake i direktorica Muzičke škole. Dušanka Babić kaže, Marija i Marina su odlične učenice koje uvijek donose sreću i zavidne nagrade u ovu školu. Čast im je, priča, što će i njihov kolektiv direktno pomoći onima kojima je to najneophodinije.

"One su jako uspješne učenice, koje već nekoliko godina osvajaju nagrade na raznim takmičenjima i one su ovo zaslužile. Vrlo su ponosne što će da učestvuju u ovom koncertu", naglasila je Duška Babić, direktor Muzičke škole Trebinje.

Posebna je ova godina za Muzičku školu iz Trebinja. Proslavljaju 65. godinu postojanja, a pregršt je onoga čime imaju da se pohvale u ovih šest decenija rada.