MUP Srpske: Zabranu kretanja prekršilo 155 građana

  • 03.05.2020. 10:59

Zabranu kretanja u Republici Srpskoj u protekla 24 časa prekršilo je 155 građana, a evidentirana su i četiri prekršaja zbog okupljanja više od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Kršenje zabrane kretanja odnosilo se na zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije za lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i na kršenje policijskog časa u periodu od 12.00 do 5.00 časova.

Zabrane su izuzeta su lica kojima je poslodavac izdao potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima je MUP izdao dozvolu za kretanje.

Policijski službenici evidentirali su i šest prekršaja u vezi sa zabranom kretanja van mjesta mjesta boravišta.

Iz MUP-a su naveli da je sankcionisano i 80 lica zbog nepoštovanja Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, odnosno nekorištenja lične zaštitne opreme na javnim površinama.

Iz MUP-a su napomenuli da će u Republici Srpskoj danas od 12.00 časova ponovo biti na snazi zabrana kretanja koja će trajati do sutra u 5.00 časova.

MUP je apelovao da građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona. 
 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок