Aranđelovdan

MUP Srpske obilježio krsnu slavu, osveštan spomen hram u Centru za obuku

  • 21.11.2019. 19:12

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske svečano je obilježilo krsnu slavu Aranđelovdan. Nisu zaboravili ni svoje kolege koji su dali život za Republiku Srpsku.

Osveštan je spomen hram posvećen Svetom arhangelu Mihailu, jedinstven u Republici Srpskoj i to po tome što osim ikona u njemu su uklesana imena svih poginulih policajaca u proteklom ratu, njih 782. 

Ovaj hram još jedan je dokaz da oni koji su dali život za Republiku Srpsku neće biti zaboravljeni, poručuje ministar Dragan Lukač.

"Ovo je dokaz da ih MUP neće zaboraviti i da ćemo ih se uvijek sjećati. Ovo je njima u spomen i čast zahvaljujući Vladi Republike Srpske i ministartvu unutrašnjih poslova uz blagoslov episkopa banjalučkog Jefrema koji će ostati i služiti kao pomen za sve naše junake", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ono što Republika Srpska baštini kao stub naše državnosti i sigurnosti je Ministarstvo unutrašnjih poslova. MUP je ispunio očkivanja i institucije će raditi na jačanju MUP-a kako kadrovski tako i materijalno, tvrde zvaničnici Republike Srpske.

"I na globalnom planu i regionalnom i lokalnom postoje brojni izazovi od izuzetne važnosti za građane, imovinu i poredak da MUP radi svoj posao, i on radi svoj posao", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

"Vi znate koji su bili nasrtaji da MUP izgubi svoj identitet i da se utopi u bezbjednosne službe ili agencije na nivou BiH, mi smo to uspjeli sačuvati, i pokazalo se kao pravo rješenje za Republiku Srpsku", naglasio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Na slavu MUP-u stigli su brojne zvanice. Dolazak nisu propustili ni gosti iz Srbije i Sjeverne Makedonije. Za proslavu krsne slave pobrinuo se i Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб