Nenad Stevandić

MUP neće dozvoliti narušavanje bezbjednosti zarad političkih ciljeva

  • 03.10.2018. 12:59

Činjenica je da postoji namjera da se poljulja bezbjednosna situacija u Banjaluci. Ovo tvrdi Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske koji je na dašnjoj konferenciji za novinare naglasio da bezbjednost, ipak, garantuje MUP Srpske, koji "neće dozvoliti da se bezbjednost naruši zarad političkih ciljeva".

On je dodao da bezbjednost garantuje i građanska svijest da ne treba nikome dozvoliti da zloupotrijebi dane do izbora i izazove sukobe. 

Stevandić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da bi, nakon hapšenja člana SDS-a Aleksandra Radića, osumnjičenog da je zoljom gađao zgradu "Agrama", bilo logično da se predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izvini ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču jer ga je ranije prozivao da ne želi pronaći počinioca ovog krivičnog djela. 

"S obzirom na to da Radić nije izbačen iz stranke, a osvanule su njegove fotografije sa visokim funkcionerima SDS-a, to se može tumačiti kao zaštita počinioca", kaže Stevandić. 

On smatra da se ovakvim ponašanjem budi sumnja u dobre namjere da izbori budu sprovedeni demokratski. 

"Ko zna koliko je još mogućih, pripremljenih incidenata sličnog tipa za koje bi mogao biti optužen neko drugi, a da nema vremena da se pronađe počinilac, što bi moglo onima koji se boje demokratskih i fer izbora poslužiti kao alibi za njihovo nepriznavanje, kreiranje nove krize, jer je pobjednik izvjestan", rekao je Stevandić. 

On smatra da u prilog ovome ide i otkazivanje skupa Saveza za pobjedu, zakazanog za 5. oktobar u Banjaluci. 

"Identičnim rječnikom je Željko Komšić i Demokratski front u Sarajevu otkazao svoje stranačke mitinge za taj dan i rekli su da će se, eventualno, pridružiti drugim skupovima, što govori da, vjerovatno, imaju istog mentora", smatra Stevandić. 

On je ocijenio da opozicija nema vlastitu snagu, te pokušava da se "sakrije iza brojnosti drugih skupova". 

"Siguran sam da MUP neće dozvoliti nikome da zloupotrijebi bilo kakvu tragediju i skupove da bi se u Banjaluci izazvala kriza i sukobi", rekao je Stevandić. 

On je istakao da optuživanje rukovodstva Srbije za miješanje u izbore u BiH predstavlja isti princip političkog djelovanja kao kod DF-a i Komšića, te pokušaj da se problematizuje to što je Lukač pronašao izvršioca terorističkog akta. 

"Umjesto da se izvini Lukaču, oni ga i dalje napadaju, što govori da namjere nisu čiste i da narod ima pravo da bude oprezan", rekao je Stevandić.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија