Savez za promjene

MUP i Tužilaštvo da rade temeljno i profesionalno

  • 09.07.2018. 19:57

Savez za promjene pozvao je čestite ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da svoj rad temelje ne principima profesionalizma i stranačke nepristrasnosti.

Iz Saveza za promjene saopšteno je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske "Dragan Lukač nastoji da pretvori MUP Republike Srpske u stranačku policiju koja privodi čestite građane, a štiti kriminalce". 

"To govori današnja informacija da je MUP podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv narodnog poslanika Adama Šukala", navodi se u saopštenju. 

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornog lica u javnoj ustanovi u opštini Gradiška čiji su inicijali Ž.B. (42) zbog sumnje da je zaposlilo lice A.Š. (40), a zatim ga rasporedilo na radno mjesto za koje to lice nije ispunjavalo uslove. 

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja podnesen je protiv Ž.B. i A.Š, saopšteno je iz MUP-a. 

Lice Ž.B. je prema A.Š. redovno izvršavalo obaveze iz radnog odnosa, dok se A.Š. nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze. 

Mediji su javili da je riječ o Adamu Šukalu, nezavisnom poslaniku u Klubu PDP-a u Narodnoj skupštini, i direktoru Kulturnog centra Gradiška Željku Blagojeviću.