Narodna skupština RS

Mrda: Vlada učinila mnogo na unapređenju kulture i obrazovanja

  • 19.07.2018. 15:10

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijela Mrda kaže da je Vlada Srpske pod vođstvom Željke Cvijanović prethodnih godina uložila znatna sredstva za unapređenje kulturnog života i ustanova kulture u Republici Srpskoj, kao i za afirmaciju obrazovanja na svim nivoima.

"Usvojili smo nove zakone za osnovno i srednje obrazovanje, zakon o bibliotečkoj djelatnosti, izvršili smo izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o kulturi", navela je Mrda. 

Ona je objasnila da se pri tome vodilo računa da se ispune zahtjevi međunarodne zajednice i međunarodni standardi kada je riječ o unapređenju kulture i oblasti obrazovanja. 

"Ako ovim kontinuitetom nastavimo raditi, sigurno će ulaganja u kulturu i obrazovanje u narednom periodu biti na višem nivou, bolja i svakako da ćemo definisati sve ono što je potrebno raditi kroz strategije koje su usvojene u Narodne skupštine Republike Srpske", istakla je Mrda. 

Mrda je danas uručila Dječijem odjeljenju Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu knjige dobijene putem donacije Zavoda za udžbenike Srbije.