Most "Bratoljub" će krajem marta biti stavljen u funkciju

  • 18.10.2020. 20:23

Most "Bratoljub" će krajem marta iduće godine biti stavljen u funkciju – zaključeno je nakon sastanka srpskog člana predsjedništva BIH, premijera Srpske i načelnika Bratunca. Izgradnja administrativnog centra, graničnog prelaza i bescarinske zone kod novog mosta Bratoljub i ulaganja u infrastrukturu – glavne su teme sastanka. To su samo neki od projekata koji se realizuju na području Bratunca, zahvaljujući sredstvima vlada Srpske i Srbije. 

"Radujem se da ćemo u martu, aprilu najkasnije konačno otvoriti ovdje ovaj most prema Ljuboviji i granični prelaz i što ćemo tu na toj lokaciji moći da izgradimo i bezcarinsku zonu ,kao nagovještaj novog privrednog preporoda, ne samo u Bratuncu, nego čitavog ovog kraja", Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Novi administrativni centar, zgrada opštine, skupštinska sala - uveliko se grade. Samo u ovaj projekat dvije vlade su uložile oko dva miliona KM. I to nije sve. 

"Vlada Srpske uz podršku Vlade Srbije preko 200 miliona investirali su u zadnjih 5 godina na području opštine Bratunac i već u naredne 4 godine planirano je 300 miliona da se investira na ovo područje", kaže Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima drvoprerađivačke industrije i ulaganjima u sektor poljoprivrede.
Izgradnja zaobilaznice oko Bratunca i industrijske zone, trenutno su prioritet vlada Srpske i Srbije. Bratunac će ubuduće biti još pogodnije mjesto za život nego što je danas, poručuje premijer. 

"Dogovor sa predsjednikom Vučićem je bio da u pograničnom djelu upravo ovdje gdje Drina na neki način poveznica jednog te istog naroda sa jedne i druge strane. Gradimo industrijske zone i da u tim industrijskim zonama rade ljudi i iz Srbije i Srpske", kaže premijer Republike Srpske, Radovan Višković.

Ulaganja će biti i u Srebrenicu. Posebno kada je riječ o  izgradnji specijalne zdravstvene ustanove za liječenje ljekovitom vodom iz Gubera. Ona će biti u državnom vlasništvu, a u sastavu Instituta "Miroslav Zotović" iz Banjaluke. 

Loša privatizacija je dovela do toga, kaže Dodik, da srebrenička Banja "Guber" godinama ne radi i Vlada Republike Srpske je donijela odluku da se ovaj prirodni kapacitet stavi u namjenu i počne koristiti u zdravstvene svrhe. Voda iz Gubera ima ljekovita svojstva koji se koriste za liječenje anemije i drugih oboljenja. 

 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм