Boris Pašalić

Moguće smjene kadrova u nekoliko šumskih gazdinstava

  • 15.07.2019. 11:36

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u Banjaluci da su Vlada i resorno ministarstvo opredijeljeni da se razračunaju sa svim negativnim pojavama u "Šumama Srpske" i da su uskoro moguće smjene kadrova u nekoliko šumskih gazdinstava u kojima postoje najveći problemi.

Pašalić je rekao novinarima da će Ministarstvo, ako bude indicija za bilo kakve kriminalne radnje u tom smislu, podnositi i krivične prijave. 

"A, onda ćemo se rješavati takvih kadrova. To moramo jer postoji loša percepcija javnosti o `Šumama`, da su tamo kriminalci i da ništa ne funkcioniše. To nije tačno i želimo `Šume` dovesti u red, prepoznati i riješiti probleme", rekao je Pašalić. 

On je naveo da su već pokrenute kontrole šumskih gazdinstava i transporta trupaca na putevima. 

"Imamo oduzetih oko 500 metara kubnih tih drvnih sortimenata i nastavićemo sa kontrolama", rekao je Pašalić. 

On je istakao da otkupnu cijenu pšenice određuje tržište i da je ona od 28 do 32 feninga po kilogramu, zavisno od kvaliteta. 

"Podrška Ministarstva nikada nije izostala kada je riječ o proizvođačima pšenice s kojima smo razgovarali i dogovorili da određena sredstva po osnovu podsticaja usmjerimo na mehanizaciju. Obezbijedićemo da svi proizvođači koji su konkurisali za nabavku tih mašina i priključaka dobiju podsticaj", rekao je Pašalić. 

On je naveo da će se neke mjere morati korigovati, ali da za sada ne može da kaže li će proizvođačima pšenice biti isplaćeno pet feninga podsticaja po proizvedenom kilogramu. 

Pašalić je dodao da je u maju ratarima isplaćen pomenuti iznos za prošlu godinu, te da će im uskoro biti isplaćeno i 200 KM po hektaru za ovu godinu. 

"Niko u okruženju nema takvu podršku kada je riječ o proizvodnji pšenice", rekao je Pašalić. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић