Priznanja najzaslužnijim  

Modriča proslavila Dan grada

  • 28.06.2019. 20:50

Kroz podsticaje je u proteklih pet godina na račune modričkih poljoprivrednika stiglo je sedam i po miliona maraka. U vodoprivredne objekte, u istom periodu, ministarstvo poljoprivrede uložilo je tri miliona. U maju ove godine, oko 400.000 KM kako bi dodatnio zaštitili grad. Zato im je na Dan opštine stiglo najveće priznaje koje Modriča dodjeljuje, povelja. Nastavljaju saradnju do sada najvećim  projektom.  

"Nasip u naselju Dobor dužine 3,5 kilometra, čija je vrijednost oko sedam miliona maraka. Trenutno se vrši eksproprijacija, odnosno utvrđivanje i uređivanje trase kojom će nasip da bude građen, očekujemo naredne godine da ćemo početi sa radovima," rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprvrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
 
Radilo se i između dva Vidovdana. Stabilan budžet, od oko 11 miliona, koji bilježi suficit, omogućio je ulaganja u gradnju kanalizacione mreže, puteva, zatvaranje kolektivnog centra. Našlo se i 200.000 maraka za 175 studentskih stipendija i 270.000 za sport. 

"Cilj je da zaštitimo Modriču od poplava, cilj je da je infrastrukturno popravimo, cilj je da napravimo jedan dio kružnih tokova u gradu, cilj je  da zaposlimo ljude, da pomognemo i pojoprivrednike," rekao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Pomagali su ih i do sada, a nisu ih zaboravili ni na rođendan grada. Najuspješnijima su uručili novčane nagrade. 

"Obrađujem 30 hektara, uglavnom ratarska proizvodnja, znači pšenica, kukuruz, soja. Imam dva unuka, sina, jedan je unuk završio poljioprivrednu, tehničar je, pomažu mi," rekao je Savo Drinić, poljoprivrednik iz Modriče.

Nisu zaboravljeni ni oni koji su dali život za slobodu Modriče. Služen je parastos i položeni su vijenci kod spomenika poginulim borcima u centru grada. Svečana sjednica je počela minutom ćutanja za njih, ali i bivšeg predsedjnika Republike Srpske Milana Jelića, na čiji je grob delegacija položila vijenac.