Štab za vanredne situacije

Modriča: Novi karantin u Osnovnoj školi "Sutjeska"

  • 01.04.2020. 14:24

Opštinski štab za vanredne situacije Modriča odlučio je danas da u Osnovnoj školi "Sutjeska" bude formiran novi karantin za lica kojima je na graničnim prelazima određena izolacija zbog virusa korona.

Komandant opštinskog Štaba Mladen Krekić rekao je da su popunjena dva postojeća karantina, ukupnog kapaciteta osam mjesta, zbog čega će do kraja dana biti formiran novi za prihvat većeg broja Modričana koji dolaze iz inostranstva i koji, iako su negativni na virus korona, moraju u izolaciju.

"U Modriči je za 279 lica istakla kućna izolacija. Trenutno su u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom 304 lica, osam je u karantinu, dok je troje zaraženo virusom korona i nalaze se u Banjaluci", rekao je novinarima Krekić, koji je i načelnik opštine Modriča.

On je naveo da će iz lokalnog budžeta biti obezbijeđeno 10.000 KM modričkom Domu zdravlja za nabavku sanitetskog vozila za transport do ove ustanove ili drugih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj potencijalno zaraženih i pozitivnih na novi virus.

Krekić je najavio nastavak akcije pranje ulica i dezinfekcije stubišta u stambenim objektima, te javnih površina u gradu i seoskim naseljima.

Na sjednici Štaba donesen je niz odluka koje su usaglašene sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, a kojima se reguliše rad privrednih subjekata, trgovinskih i zanatskih radnji.

"Zadovoljan sam epidemiološkom situacijom u Modriči, ponašanjem stanovnika i do sada preduzetim mjerama na sprečavanju širenja epidemije, kao i akcijama podrške potencijalno najugroženijim licima", rekao je Krekić. 

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм