ATV UŽIVO

Konferencija za novinare ljekara UKC-a Republike Srpske

  • 12.07.2020. 07:49

Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske danas će se obratiti javnosti da bi pozvali građani da se pridržavaju preporuka radi sprečavanja širenje virusa korona jer je njegova nepredvidivost najveća opasnost, a trenutak nepažnje nekome može da uništi život.

Mladi ljekari će u 11 časova ispred ulaza u Centralni medicinski blok iskoristiti priliku da pozovu građane Republike Srpske, posebno mlađa lica, da nose zaštitne maske u zatvorenim prostorijama, ali i na otvorenom, vrše redovnu dezinfekciju, te smanje socijalne kontakte.

Apel žele da upute s obzirom na činjenicu da se broj zaraženih svakodnevno povećava, te da je situacija veoma zabrinjavajuća, posebno jer se povećava broj pacijenata s težom kliničkom slikom kao i pacijenata mlađe životne dobi koji dišu uz pomoć aparata za mehaničku ventilaciju.

Iz UKC-a su poručili da će mladi ljekari iskoristiti priliku da sa javnosti podijele sopstvena iskustva u vezi sa borbom protiv virusa korona, kao i da savjetuju građanima da izbjegavaju velike skupove da ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih.

Obraćanje mladih ljekara možete pratiti na programu ATV-a, portalu www.atvbl.com i facebook stranici ATV Banjaluka.