Ujedinjena Srpska

Mladi da uzmu aktivno učešće na izborima

  • 21.07.2018. 12:34

Predstavnici Aktiva mladih Ujedinjene Srpske predstavili su danas u Banjaluci politički koncept i kampanju "Mladi za mlade" u okviru koje su pozvali omladinu u Republici Srpskoj da uzme aktivno učešće u procesu odlučivanja u svojim društvenim zajednicama.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić, koji je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini, rekao je na konferenciji za novinare da su mladi članovi ove stranke dogovorili da na izborima podrže sve koji imaju do 30 godina, a nalaze se na kandidatskim listama Ujedinjene Srpske. 

Stanić je rekao da su poslije sastanka sa predstavnicima mladih austrijske Narodne partije koju vodi kancelar Sebastijan Kurc dobili dodatni motiv da izguraju svoj koncept. 

"Oni su svog predstavnika mladih stavili u prvi plan time što su odlučili da podrže samo jednu osobu iz svoje organizacije mladih. Dakle, svih 100 hiljada članova te stranke, koji imaju ispod 30 godina, podržalo je tog kandidata", objasnio je Stanić. 

On je rekao da ove godine 26 hiljada mladih ove godine dobija prvi put pravo glasa, te ukazao na važnost da učestvuju u procesu političkog odlučivanja. 

Stanić je naveo da će ova stranka u Izbornoj jedinici tri imati tri mlada kandidata za Narodnu skupštinu, a u ostalim jedinicama od tri do pet, te napomenuo da mladi Ujedinjene Srpske imaju svoj logo, slogan i grafički dizajn. 

On je napomenuo da će se mladi ove stranke zalagati i za test profesionalne orijentacije koji treba da bude upućen u parlamentarnu proceduru, te naglasio kako osnovce treba usmjeravati u srednje škole prema komparativnim prednostima, kao i srednjoškolce kada je riječ o upisu na fakultete. 

"Studentima po završetku fakulteta treba obezbijediti jednogodišnji pripravnički staž, zbog čega je potrebna saradnja fakulteta, privatnih firmi i institucija. Takođe, svi preduzetnici do 30 godina, koji otvore firmu i imaju do tri radnika, treba da u prvoj godini budu potpuno oslobođeni plaćanja doprinosa i poreza, u drugoj godini da plaćaju 50 odsto a u trećoj, kada stanu na noge, plaćaju pune poreze i doprinose", objasnio je Stanić. 

Predsjednik Aktiva mladih Ujedinjene Srpske Mile Aljetić apelovao je da starija generacija na narednim izborima podrži mlade koji će na najbolji način predstavljati njih, njihovu djecu i unučad.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм