Doboj

Mladi bračni parovi dobili ključeve stanova

  • 11.12.2019. 18:44

Ono sto je prije samo nekoliko mjeseci obećano u Doboju je i realizovno. Mladi bračni parovi koji su ispunili kriterije dobili su ključ u ruke za stan u čijoj kupovini će im pomoći grad. 

Mladi bračni parovi kažu da su im se sve kockice poklopile a što je najvažnije dobiće krov nad glavom.

Ideja je potekla od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Doboj je kaže grad za primjer svima drugima kako treba da se postupa sa mladima. Obećao je Dodik i što vise beba parovi dobiju to će kredit biti manji, ako stigne i treća beba kredit ce biti otpisan u cjelosti.

"Ovih dana je vrijeme posta, tada nema ni vjenčanja, a već ima nekoliko zahtjeva da se odobri vjenčanje da bi mogli da konkurišu", kaže Dodik.

Ponosan je i gradonačelnik što je Doboj prvi grad koji je obezbijedio stanove za mlade. Uskoro će na red doći i drugi poziv pa posla ima i za matičare. Ukupno stotinu stanova biće obezbijeđeno za parove koji se odluče da im dom bude u Doboju. Uslov je da tri godine već žive u Doboju, a gradonačelnik vjeruje da je ovo i najbolji način da se mladi i iz drugih mjesta odluče da život provedu baš u ovom gradu.

Pomoć je danas stigla i za Islamsku zajednicu u Doboju. 100.000 maraka obezbijeđeno je da ovaj objekat bude završen i od koristi svim građanima.