Mladen Ivanić se protivio prihvatanju Memoranduma, šta će odlučiti njegove stranačke kolege u NSRS?

  • 29.07.2020. 09:54

Danas će poslanici odlučivati o povredi vitalnog nacionalnog interesa, zbog prihvatanja Memoranduma, kojem se pritivio i Mladen Ivanić, tadašnji član Predsjedništva BiH.

Koliko je štetan memorandum koji bi omogućio razmjenu putničkih informacija Ministarstva bezbjednosti BiH sa SAD-om, govori i premišljanje tadašnjeg ministra bezbjednosti u tehničkom mandatu Dragana Mektića, koji nije mogao da se odluči da li će saradnju nazvati Sporazumom ili Memorandumom.

Postoji zaključak od 13. maja ove godine koji je potpisao predsjedavajući Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović koji kaže, zadužuje se Ministarstvo bezbjednosti BiH da, u vezi Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH sa SAD-om, o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija, obavi razgovore sa svim relevantnim domaćim i međunarodnim subjektima, te da o tome, do naredne sjednice, dostavi izvještaj Predsjedništvu BiH.

Međutim, ministarstvo bezbjednosti to nikada nije učinilo. To znači, da ništa nije ispoštovano što je Predsjedništvo BiH naredilo, a dva člana tog istog predsjedništva mimo kršenja njihove naredbe podržali zaključivanje Memoranduma.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм