Mladen Grujičić novi-stari načelnik Srebrenice

  • 16.11.2020. 19:39

Dan poslije lokalnih izbora Mladen Grujičić, novi-stari načelnik Srebrenice, najtraženiji je čovjek u ovom gradiću. Ne krije zadovoljstvo zbog osvojenog povjerenja Srebreničana, i kaže da su male šanse da ga njegov supranik prestigne. To pokazuju i podaci CIK BiH prema kojima je Grujičić, na polovini od 28 biračkih mjesta, osvojio 61,47 odsto glasova.

"Postoji sumnja da će biti vjerovatno te izborne krađe. Iz tog razlog ai iima tog blefiranja, kao ja sam načelnik ja sam pobijedio, da bi stvorili jednu takvu poziciju da mogu eventualno u Federaciji putem pošte, da napakuju onoliko koliko im je potrebno, ukoliko je to mala razlika. Smatram da je razlika velika da se ne može ni ukrasti toliko", izjavio je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.  

U Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica kažu da je prema preliminarnim podacima, sa 28 redovnih biračkih mjesta, kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu"  Mladen Grujičić ima veliku prednost u odnosu na bošnjačkog kandidata Aliju Tabakovića.

"Ukupan broj glasova za Mladena Grjičića je 4.464, za Aliju Tabakovića 1.886, za osale kandidate 24. Jedno biračko mjesto nepotvrđenih se ne broji kod nas, to se isto broji u CIK i sotala biračka mjesta za Srebrenicu, odsustvo, Fderacija i pošta broji se u CIK. Ja ne kažem da mogu promjeniti, ali odsustvo i pošta će dati pobjednika sa ukupnim brojem glasova sa redovnih mjesta", rekla je Ljiljana Lukić, opštinska izborna komisija Srebrenica. 

Grujičić kaže da glasovi u odsustvu i oni koji pristignu putem  pošte za Srebrenicu, a radi se o 4.366 glasova, neće moći ugroziti pobjedu- jer svi birači nisu glasali, a dobar dio tih glasova biće dat njemu.

Izbori su bili i prošli, a Srebreničani su rekli svoje. To poručuje novi-stari načelnik Srebrenice Mladen Grujičić. Kaže da Srebrenica i Srebreničani zaslužuju bolji život, a to će im omogućiti projekti koji se uveliko spremaju ili se na njima radi. 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.