Mitrović u Doboju: Uskoro obilaznica oko Doboja

  • 22.10.2020. 19:37

Dinamika radova na drumskoj infrastrukturi tema je o kojoj je ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović, razgovarao sa predstavnicima grada Doboja.

Dvije petlje, Johovac i Kostajnica na dionici koridora 5C su završene. Nakon izbora izvođača radova očekuje se jači intenzitet radova. 

"Da je tender za izgradnju dijela koridora 5C od Johovca do Rudanke tender je raspisan, mislim i završen, a od Rudanke do Putnikovog brda isto tako koji uključuje tunele, tender je završen i očekuje se izbor izvođača radova", rekao je Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Dionice su istrasirane, vrši se izuzimanje zemljišta. Uskoro se očekuje uvođenje izvođača u posao. 

"I vrlo brzo ćemo imati obilaznicu oko grada Doboja što svakako je jedan od kapitalnih i značajnih projekata za sam grad iz razloga što će najopterećeniji putni pravac M17 rasteretiti", 
istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Radiće se i na željezničkoj infrastrukturi. O tome se razgovaralo u Regulatornom odboru Željeznica. Plan je da se rekonstruiše pruga od granice sa Srbijom do Doboja. 

"Ja se iskreno nadam da rekonstrukcijom pruge koja je u planu da se radi od Srbije od Zvornika preko Tuzle do Doboja da će Doboj dobiti ponovo ulogu koju je imao i da će biti glavno čvorište u BiH", naglasio je Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija BiH. 
 
"U narednom peridou ono najznačajnije što treba da uradimo ušli smo u proceduru izmjene zakona o željeznici to je najveći posao", naglasio je Tihomir Narić, direktor Regulatornog odbora Željeznica. 

Doboj je u poslednje dvije godine veliko gradilište. Projekti koji se realizuju na rekonstrukciji puteva i pruga, dovešće ga u predratnu poziciju čvorišta, ali i otvoriti perspektive za dolazak investitora. 
 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)