Predsjednik Političkog savjeta SNSD-a

Mitrović: Izetbegović potvrdio da Incko zastupa političko Sarajevo

  • 25.11.2020. 14:40

Predsjednik Političkog savjeta SNSD-a Slavko Mitrović izjavio je da su Dejtonski sporazum kršili visoki predstavnici i OHR, te Ustavni sud BiH sa prevagom tri strane sudije u bloku sa bošnjačkim sudijama koji su mijenjali i dopisivali Ustav BiH, umjesto da ga štite i primjenjuju.

Mitrović je u pisanoj izjavi naglasio da podrška takvom djelovanju od strane nekih zemalja odvlači BiH od sigurnog razvoja i evropskih integracija.

On ističe da je lider SDA Bakir Izetbegović, odbijanjem učešća na video-konferenciji tokom sastanka u Savjetu bezbjednosti UN posvećenog obilježavanju 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, poslao jasnu poruku da njega i političko Sarajevo zastupa Valentin Incko.

- Isto onako kao što je tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj prezrivo poručivao Evropskoj uniji da njegovu politiku vodi SAD i da on ne želi ni da razgovara sa EU - naveo je Mitrović.

Mitrović ističe da je "zatvaranje očiju pred stvarnim stanjem u BiH, podržavanje odavno nepotrebnog visokog predstavnika i njegove kancelarije - saučesništvo koje pojačava put raspada BiH, skoro nepovratnog".

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.