Predsjednik Političkog savjeta SNSD-a

Mitrović: Izetbegović potvrdio da Incko zastupa političko Sarajevo

14:40, 25.11.2020.
Izvor: ATV
Predsjednik Političkog savjeta SNSD-a Slavko Mitrović izjavio je da su Dejtonski sporazum kršili visoki predstavnici i OHR, te Ustavni sud BiH sa prevagom tri strane sudije u bloku sa bošnjačkim sudijama koji su mijenjali i dopisivali Ustav BiH, umjesto da ga štite i primjenjuju.

Mitrović je u pisanoj izjavi naglasio da podrška takvom djelovanju od strane nekih zemalja odvlači BiH od sigurnog razvoja i evropskih integracija.

On ističe da je lider SDA Bakir Izetbegović, odbijanjem učešća na video-konferenciji tokom sastanka u Savjetu bezbjednosti UN posvećenog obilježavanju 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, poslao jasnu poruku da njega i političko Sarajevo zastupa Valentin Incko.

- Isto onako kao što je tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj prezrivo poručivao Evropskoj uniji da njegovu politiku vodi SAD i da on ne želi ni da razgovara sa EU - naveo je Mitrović.

Mitrović ističe da je "zatvaranje očiju pred stvarnim stanjem u BiH, podržavanje odavno nepotrebnog visokog predstavnika i njegove kancelarije - saučesništvo koje pojačava put raspada BiH, skoro nepovratnog".