Stav porodica poginulih i nestalih

Mitrović: Formiranje međunarodne komisije o Sarajevu od neprocjenjive važnosti

  • 15.08.2018. 11:20

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da je od neprocjenjive važnosti da bude formirana međunarodna komisija koja bi objektivno i nepristrasno utvrdila istinu o stradanju Srba u Sarajevu u proteklom ratu.

"Sigurno je da je nekoliko hiljada Srba stradalo u Sarajevu, ali tačan podatak mora biti utvrđen. Zato je važno da komisija bude formirana i da je čine eksperti koji će biti nepristrasni", rekao je Mitrović. 

On je podsjetio da Vlada Federacije BiH nije formirala komisiju koja je trebalo da ispita i sačini izvještaj o stradanju Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine, iako je to bilo naloženo. 

"Mora se utvrditi koliko je Srba nestalo u Sarajevu, koliko ih je poginulo i bilo u logorima. Bilo bi dobro da neko i iz FBiH učestvuje u radu komisije koja će biti formirana", dodao je Mitrović. 

Narodna skupština smatra da Vlada Republike Srpske treba da formira i nezavisnu međunarodnu komisiju koja bi objektivno i nepristrasno utvrdila istinu o stradanju Srba u Sarajevu s obzirom na činjenicu da Vlada FBiH nije formirala komisiju koja je trebalo da ispita i sačini izvještaj o stradanju Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.