ATV saznaje

Mirko Šarović novi predsjednik SDS-a!

  • 10.12.2018. 19:04

Mirko Šarović preuzima SDS, saznaje ATV od izvora bliskog stranci, a navodno je o tome dogovor postignut i sa liderom partije, Vukotom Govedaricom.

Za razliku od Govedarice, kojem podrška u stranci, kako saznajemo, slabi, Šarović bi mogao da ima dovoljan broj ruku da zasjedne na mjesto predsjednika stranke, naročito ako Govedarica podnese ostavku. 

Izvor ATV-a tvrdi da je u Istočnom Sarajevu sinoć održan sastanak na kojem je i Aleksandra Pandurević odlučila da uskrati podršku Govedarici i podrži Šarovića. Pandurevićeva je navodno nezadovoljna raspodjelom pozicija nakon oktobarskih izbora, jer joj je obećano delegatsko mjesto u Vijeću ili Domu naroda, koje su na kraju dobili Govedarica i Mladen Bosić. 

Mirko Šarović na naše pitanje šturo je odgovorio da nema takve informacije, ali ne i da nisu tačne. 

Aleksandra Pandurević na naše pozive i poruke nije odgovorila, ipak je za druge medije dala izjavu u kojoj nije demantovala ništa, osim informaciju da je održan sastanak. O podršci lideru stranke nije rekla ništa. 

Ne oglašava se danas ni Vukota Govedarica. Potpredsjednik SDS-a, Milovan Bjelica nije upoznat sa navodima da je dogovorena smjena u vrhu stranke, ali, kako kaže, za tu poziciju svakako ima nekoliko kandidata.

"Ako dođe do promjena u vrhu SDS, tu ima više kandidata, ne vjerujem da će tu biti neke borbe oko toga, te pozicije, ali se tu pominju imena, Miće Mićića, Mirka Šarovića, pa čak i Milana Miličevića, i tako to može i nekim drugim redom", istakao je Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a.

Situaciju u stranci, Bjelica je danas opisao u još jednom otvorenom pismu. Kaže da stanje u SDS-u, nikad nije bilo gore, a da krivicu treba da snosi Vukota Govedarica. Bjelica tvrdi da je Govedarica obećao da će, ukoliko mu bude izglasano nepovjerenje, dati ostavku na mjesto predsjednika SDS-a, ali za tim piše Bjelica neće biti potrebe, jer će, ako ne dobije dovoljno glasova za, Govedarica svakako biti smijenjen.

"Umjesto nove energije, nove snage, koja će se osloniti na iskustvo i tradiciju, prilagođavajući je trenutku u kojem živimo, a sve u cilju da naše sutra bude bolje, predsjednik kojeg smo izabrali to ne samo da nije shvatio, već je poveo borbu protiv svega što predstavlja te temelje i tu tradiciju. Nadmenost koja je proizašla iz toga dovela je stranku na rub propasti, Vukotino vrijeme na čelu SDS-a biće zapamćeno kao vrijeme najveće krize državotvorne stranke", stoji u pismu Milovana Bjelice. 

O problemima u stranci i izbornom rezultatu, biće govora na sjednici Skupštine SDS-a, u subotu, 15. decembra, potvrdio je danas Nedeljko Glamočak. Glamočak tvrdi da će na sjednici biti imenovana komisija koja će sprovesti unutarstranačke izbore, ali ATV saznaje da će se o povjerenju Vukoti Govedarici, glasati već u subotu. 

ATV-ov izvor potvrđuje da Govedarica zasigurno neće imati većinu, a glasova protiv lidera stranke biće još i više, ako se na sjednici partijske Skupštine pojavi četrdeset Dobojlija, čiji je gradski odbor stranke raspušten, ali koji su i dalje članovi Skupštine SDS-a. U subotu se održava redovna sjednica stranačke Skupštine, jer nije uvažen zahtjev 150 SDS-ovaca, koji su tražili vanrednu sjednicu i hitnu ostavku Vukote Govedarice.
 

Тагови: