Dodik sa premijerom Bjelorusije

Minsk ponudio sporazum o bezviznom režimu 

  • 20.06.2019. 19:52

Bjelorusija je ponudila BiH da potpišu sporazum o bezviznom režimu za vlasnike običnih pasoša, javila bjeloruska agencija BELTA.

O pitanju bezviznog režima razgovarano je tokom sastanka srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Bjelorusije Sergeja Rumasa u Minsku. 

"Trebalo bi da nastavimo sa razvijanjem pravnog okvira za bilateralnu saradnju. Jedan od prioriteta Bjelorusije je da se potpiše sporazum o bezviznom režimu putovanja za vlasnike običnih pasoša", izjavio je Rumas, uz napomenu da bezvizni režim već važi za diplomatske i službene pasoše. 

Rumas je rekao da je Bjelorusija spremna da razmotri postizanje sporazuma kojim bi se izbjeglo dvostruko oporezivanje, ojačala saradnja na polju nauke, kulture, socijalne zaštite i turizma. 

"Spremni smo da nastavimo sa jačanjem prijateljskih odnosa sa BiH i da sprovedemo zajedničke projekte", naglasio je Rumas. 

Dodik je izjavio da ne postoje pitanja u kojima BiH i Bjelorusija nisu saglasne i da je to važan preduslov za jačanje saradnje. 

On je dodao da se Bjelorusija dobro pripremila za Evropske igre, koje će početi sutra u Minsku, a na kojim učestvuje i 16 sportista iz BiH. 

Rumas je istakao da će Bjelorusija obezbijediti sve potrebne uslove sportistima, kojima je poželio uspjeh. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.