Klokić i Šeranić za ATV

Ministri se prvi put javili vlogom

  • 20.07.2018. 17:20

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić nalaze se u višednevnoj posjeti Narodnoj Republici Kini.

Oni su se sastali sa rektorom Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina prof. dr Liu Sin. Razgovarali su o saradnji sa banjalučkim Univerzitetom u oblasti unapređenja studijskih programa, razmjeni studenata i profesora i istraživačkih projekata. Tom prilikom rektoru je uručena plaketa Svetog Stefana, kao znak zahvalnosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog doprinosa koji je dala za otvaranje Konfucijevog instituta u Banjaluci u januaru ove godine.

U okviru ove posjete ministar Šeranić je sa predstavnicima Univerziteta u Tjenđinu razgovarao o razvoju naočnoistraživačke infrastrukture i mogućim bilateralnim istraživačkim projektima.    

Delegacija iz Republike Srpske, u sklopu višednevne posjete Kini, obišla je Specijalnu ekonomsku zonu Tjenđina TEDA, a tu posjetu organizovala je Ambasada Kine u BiH u saradnji sa Ministarstvom privrede Kine.  

Ministri su se iz daleke Kine javili vlogom ATV-u. Pogledajte šta su rekli:
 

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.