UKC

Ministri iz Vlade Republike Srpske preventivno na testiranju?

  • 17.03.2020. 22:44

Nakon što je potvrđeno da je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić zaražen virusom korona, članovi Vlade Republike Srpske preduzeli su preventivne mjere i otišli su na testiranje, nezvanično saznaje ATV.

U Republici Srpskoj potvrđeno je sedam novih slučajeva zarazom virusom korona, čime je broj narastao na 27.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj laboratorijskom analizom uzoraka (ukupno 76 u posljednja dva dana) u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još sedam osoba u Republici Srpskoj, dok se jedan nalaz ponavlja zbog kontrole kvaliteta.

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi.

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.     

➡️ U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 27 slučajeva pozitivnih na novi virus korona
Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja, sa blagim ili bez simptoma.
➡️ Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 4864 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2
➡️ Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 216 osoba.
➡️ Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 16 osoba (sedam osoba pozitivnih na test virusa korona i devet osoba u izolaciji).
➡️ Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 28 osoba
➡️ Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.