Međunarodni sajam preduzetništva i inovacija u Solunu

Ministar Rajčević obišao štandove dva javna univerziteta

  • 08.09.2019. 10:52

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević prisustvovao je svečanoj ceremoniji otvaranja 84. Međunarodnog sajma preduzetništva i inovacija (Thessaloniki Internacional Fair) koji je ove godine okupio preko 1.500 izlagača.

Sajam, koji svake godine obiđe preko 280.000 posjetilaca, otvorio je premijer Grčke Kirjakos Micotakis koji je govorio o ambicioznim planovima Vlade za konačan izlaz iz dugogodišnje ekonomske krize značajnim dijelom baziranim na inovacijama.

Na sajmu, koji predstavlja jedan od najvažnijih izložbenih događaja na prostoru jugoistočne Evrope po broju učesnika i raznovrsnosti sadržaja, svoje programe predstavili su univerziteti iz Republike Srpske, Grčke, Turske, Kipra i Makedonije. 

Ministar Rajčević je posjetio štandove Univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, a sa profesorima Biljanom Antunović i Igorom Sladojevićem razgovarao je o studijskim programima te o mogućnostima koje naši univerziteti pružaju kada je u pitanju međunarodna razmjena studenata.

Podsjetimo, u okviru dvodnevne posjete Solunu, ministar Srđan Rajčević je održao sastanke sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelenom Jovanović Athanasiu, obišao Američki koledž u Solunu i razgovarao sa rektorom ove ustanove Stamosom Karamuzisom. Ministar je obišao i Centar za istraživanje i Tehnologiju Grčke i razgovarao sa direktorom ove prestižne naučnoistraživačke institucije Atanasiosom Konstandopulosom. Posjetu ministra Srđana Rajčevića Grčkoj organizovalo je Predstaništvo Republike Srpske u Grkoj.


 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм