Direktor Agencije za agrarna plaćanja RS

Minić za ATV: Neutemeljene kritike iz SDS-a

  • 24.07.2018. 22:40

Savo Minić, direktor Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske, kaže da su potpuno neutemeljene kritike iz SDS- da su podsticaje za mehanizaciju, koji su bili predviđeni Pravilnikom za kapitalne investicije u visini od milion maraka, dobili samo politički podobni, tačnije, oni bliski vlastima.

"Mi smo u nekoliko navrata dokazali da postoji jedna velika transparentnost ispred našeg resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske, prvenstveno u smislu da je ovaj pravilnik rezultat dogovora nakon niza sastanaka sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača. Nakon sastanka u vladi RS na kojem je prisustvao predsjednik Republike i predsjednica Vlade RS predstavnici poljoprivrednih proizvođača su izrazili svoje zadovoljstvo. Nakon toga smo objavili prijedlog nacrta pravilnika i javnog poziva na sajtu Agencije i nismo dobili ni jednu negativnu poruku i krenulo se u objavljivanje javnog poziva" rekao je Minić u Večernjim vijestima ATV-a.

Smatra da se radi o klasičnoj manipulaciji poljoprivrednicima gdje se sada odjednom neko sjetio da u ime njih govori da nešto nije u redu. Kaže i da su Agencija za agrarna plaćanja i resorno ministarstvo su sve isplate za fizička lica objavili na svome sajtu Agencije tako da postoji maksimalna transparentnost.

"Agrarni budžet za ovu godinu je veći za 18 miliona i radi se u čistoj manipulaciji privrednika i oni to znaju. Ovo je jedini način da manji poljoprivredni proizvođači budu ravnopravni sa velikima", obajšnjava Minić.

On pojašnjava da će se realizacija investicija kontrolisati putem komisija koje imenuje resorno ministarstvo koje  će ići na teren i utvrđivati da li su poljoprivredni proizvođači nabavili onu opremu koja se nalazila u specifikacijama u predračunima za koju su izdata rješenja o rezervaciji sredstava.

"Ovo blaćenje i manipulisanje našim poljoprivrednim proizvođačima je bez bilo kakvog osnova. Oni su me i danas zvali da kažu da su to notorne laži i da ne stoje iza toga", izjavio je Minić.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)