Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske

Milunović: Orić počinio težak zločin nad Srbima u Podrinju

  • 23.03.2021. 16:14

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da smatra da je ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić počinio težak zločin nad Srbima u Podrinju i da najava sarajevskog glumca Emira Hadžihafizbegovića da će biti sniman film o Oriću pokazuje da se odnos prema srpskom narodu i Republici Srpskoj nije promijenio od rata.

Milunović je rekao da je Orić zavio u crno veliki broj srpskih porodica, bez obzira na to što ga je Haški tribunal oslobodio i što nije dobio zasluženu kaznu.

- Mnogi Srbi su osuđeni po komandnoj odgovornosti, kao da je komandna odgovornost rezervisana samo za njih - izjavio je Milunović danas novinarima u Banjaluci.

Milunović je napomenuo da neće biti mnogo sreće u BiH sve dok svi koji su činili zločine na ovim prostorima ne budu kažnjeni.

Sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović najavio je da će biti sniman film o Naseru Oriću, da bi se, kako je rekao, "skinula stigma sa heroja koji je otišao u Hag i bio oslobođen optužbi".

Novosti podsjećaju da je glumac Emir Hadžihafizbegović ratne godine proveo u uniformi takozvane Armije BiH, te da nikada nije propuštao da o Srbima i Srbiji govori sve najgore, iako je u toj istoj Srbiji primao i filmske nagrade.

List podsjeća na neke od Hadžihafizbegovićevih izjava o Srbima kao genocidnom narodu, kao i to da se nada da će Amerikanci "odsjeći glavu Srbiji", koju je uporedio sa aždajom.