Odbornici odlučili

Miloradu Dodiku povelja opštine Istočna Ilidža

13:48, 22.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža odlučili su danas da povelja povodom Đurđevdana - krsne slave i Dana opštine bude dodijeljena predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i gradu Istočno Sarajevo za izuzetan doprinos koji su u proteklom periodu dali razvoju ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je prijedlog da Dodiku bude uručeno najviše opštinsko priznanje uputila i skupštinska većina koju čine SDS, PDP i Ujedinjena Srpska. 

On je podsjetio da su sredstvima Vlade Republike Srpske na području ove opštine, osim Bolnice "Srbija" i sjedišta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, izgrađene fiskulturne sale u osnovnim školama "Aleksa Šantić" u Vojkovićima i "Petar Petrović Njegoš". 

"Imamo obećanje i za izgradnju zgrade gimnazije i pomoć pri gradnji prostorija Policijske stanice Istočna Ilidža", naveo je Božović. 

Prema njegovim riječima, opština će ove godine dodijeliti i tri plakete - komunalnom preduzeću "Komil", firmi "Eko željeznica" i sportskom radniku Jovici Tošiću za izuzetnu trenersku i profesorsku karijeru. 

"Skupština je donijela odluku i da dodijeli zahvalnice policajcima koji su nedavno učestvovali u spasavanju djece iz požara, kao i dvojici dobrovoljnih davalaca krvi", kaže Božović. 

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a Milica Ristović rekla je da je inicijativa da Dodiku bude uručena povelja opštine došla i od Kluba odbornika ove stranke, kao i od medicinskih radnika Bolnice "Srbija". 

Ona je istakla da je Dodik, kao predsjednik Republike Srpske i prvi čovjek Vlade Srpske, godinama pomagao razvoj Istočne Ilidže, dodajući da je Vlada ulagala u infrastrukturu na području opštine, kao što su bolnice i škole. 

"Smatramo da rukovodstvo opštine konačno ima sluha kada je riječ o nagradama i priznanjima za ljude iz nekih drugih političkih opcija, koji ne razmišljaju uvijek isto kao opštinsko rukovodstvo. Ovo je izuzetan pomak u izgradnji dobrih odnosa između nivoa BiH, Republike Srpske i lokalnog", rekla je Ristovićeva. 

Na današnjoj sjednici usvojeni su izvještaji resornih odjeljena za proteklu godinu, kao i planovi za korištenje sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2019. i za usmjeravanje sredstava za podsticaj malih i srednjih preduzeća na području opštine.