Dani “Srpske u Srbiji”

Milorad Dodik sastao se sa Johanom Gudensom

  • 03.09.2018. 23:25

Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik sastao se večeras u Beogradu sa Johanom Gudensom, šefom poslaničkog kluba i potpredsjednikom vladajuće Slobodarske partije Austrije.

Gudens je bio jedan od gostiju na otvaranju manifestacije "Dana Srpske u Srbiji", koja je svečano otvorena večeras u Kombank dvorani u Beogradu.

Johan Gudens poznat je našoj javnosti zbog činjenice da je srpski zet, odnosno njegova supruga Tajana je rodom iz Banjaluke. 

Otvaranju manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” prisustvovali su i direktor Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, vikarni episkop patrijarha srpskog Irineja Stefan, ministri u vladama Srbije i Republike Srpske, akademici, kao i predstavnici Vojske i policije.

U umjetničkom dijelu programa u Kombank dvorani, prema scenariju i u režiji Dragana Elčića, učestvovali su Bora Dugić, Biljana Đurović, Nebojša Dugalić, Dječiji hor "Izvornik" - dirigent Hristijana Sandić, Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd - dirigent Nevena Ivanović, hor AKUD "Ivo Lola Ribar" - dirigent Milovan Pančić, plesna grupa "Una Saga Serbika" i Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari. 

Dani Republike Srpske u Srbiji trajaće do 8. septembra i imaće ukupno 25 programa realizovanih u 19 gradova i opština u Srbiji u 35 izvođenja. 

Tokom manifestacije, Srpsku će predstaviti naučne, kulturne i umjetničke institucije, profesionalna i amaterska pozorišta i grupe, kao i kulturno-umjetnička društva, klubovi i udruženja, a nastupiće i samostalni umjetnici, glumci i književnici. 

Predviđeno je da sutra budu održani programi u Beogradu, Vršcu, Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, Užicu i Subotici, a u srijedu, 5. septembra, u Novom Sadu, Somboru, Vranju, Inđiji, Užicu, Loznici, Kragujevcu, Aranđelovcu, Nišu i Beogradu. 

U četvrtak, 6. septembra, programi će biti održani u Beogradu, Subotici, Nišu, Aranđelovcu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Loznici, Sečnju i Novom Sadu, a u petak, 7. septembra, u Subotici, Kruševcu, Topoli i Beogradu. 

U subotu, 8. septembra, programi će biti održani u Beogradu i u Subotici, gdje će svečano biti zatvorena ovogodišnja manifestacija.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.