Lider SNSD-a

Milorad Dodik ponudio opoziciji novi termin sastanka

  • 22.03.2019. 19:08

Novi termin sastanka sa SDS-om i PDP-om je ponedjeljak popodne, ponudio je to danas lider SNSD-a. Milorad Dodik, polako gubi strpljenje, ali je i dalje fleksibilan, pa poručuje da se mogu sastati i neki drugi dan.

Jasno je, kaže, da treba da sjednu za isti sto što prije. Razgovor je trebalo da se desi danas, ali su SDS-ovci i PDP-ovci to odgodili uz opravdanje da je poziv prekasno stigao. Dodik podsjeća da će se sredinom iduće sedmice održati završni sastanci sa liderima stranaka iz Sarajeva oko formiranja Savjeta ministara, pa se prije toga moraju dogovoriti stranke iz Srpske.

"Ako ne može danas evo mi predlažemo da to bude ponedjeljak popodne. Evo nećemo poslati poziv pokušaćemo da iskontaktiramo s njima, ako oni prihvate napisaćemo poziv, ako ne prihvate, odredićemo neki drugi datum, ali mislim da je to sve postalo bezvezno. Za sastanak ne trebaju ni pozivi nit išta, dovoljno bi bilo da shodno interesima koje imamo svi zajedno raščistimo i tu situaciju", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a. 

Na zvaničnom pozivu SDS-ovci i dalje insistiraju. Iako su još ranije sastavili delegaciju za pregovore sa SNSD-om, termin nikako da usklade. Vukota Govedarica ni danas nije posebno pričljiv. 

"Ja sam rekao da sastanak nije sporan, samo moram da usaglasim termin sa mojim ljudima", istakao je Vikota Govedarica, predsjednik SDS-a. 

PDP-u ponedjeljak izgleda odgovara. Sada se bave sadržajem.

"Radi se o jednom sastanku na kojem ćemo razgovarati o radu zajedničkih institucija BiH. To je jedan sastanak koji treba da pruži priliku da jedni druge čujemo i razmjenimo određene stavove. Mi imamo šta reći i bićemo vrlo decidni kao i do sada", istakao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Kako stvari stoje, u SDS-u neće biti decidni, jer su duboke podjele u toj stranci i dalje na snazi. Dok je jedan broj SDS-ovaca odavno za pregovore, drugi su i dalje protiv. Mirko Šarović juče je poručio Miloradu Dodiku da SDS-u nije bitna podjela resora. Vjeruje da, kako je rekao, Dodik želi koaliciju jer je pred njim odluka o putu BiH ka NATO-u, pa da tu gorku pilulu želu da podjeli sa SDS-om.

"Ne treba on da pretpostavlja mi imamo naše ciljeve. Mi naše jasne politike imamo. Nek se on bavi svojom organizacijom, a ne našom. Šarović koji glumi nekog samozadovoljnog tipa gdje je zadovoljan nekim svojim poslovima pokušava da drži lekcije o tome šta neko treba da radi. Nema potrebe da SNSD-u šaljete priču šta je moja namjera", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a. 

Milorad Dodik pozvao je opoziciju iz Republike Srpske na razgovore nekoliko puta. I danas ponavlja da bi bilo odlično kada bi na bh nivou djelovali zajedno i to isključivo zbog interesa srpskog naroda, ali i da svakako može i bez njih.
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм