Učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu

Milorad Dodik i Željka Cvijanović nastavljaju posjetu Sankt Peterburgu

  • 07.06.2019. 07:29

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović nastavljaju danas posjetu Sankt Peterburgu, gdje učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, kojem prisustvuju brojni zvaničnici i čelnici više od 1.500 ruskih i međunarodnih kompanija, danas će se pridružiti i delegacija Kine koju predvodi predsjednik te zemlje Si Đinping. 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i vršilac dužnosti gubernatora Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su juče "Mapu puta" - aktivnosti za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje Sankt Peterburga i Republike Srpske za period 2019-2021. godina. 

Cvijanovićeva je rekla da "Mapa puta" podrazumijeva preciznije trasiranje saradnje Srpske i Sankt Peterburga, i to u različitim oblastima. 

Prije potpisivanja dokumenta Cvijanovićeva i Dodik razgovarali su sa Beglovim. 

Cvijanovićeva je juče učestvovala na panelu pod nazivom "Jednake mogućnosti u digitalnom dobu", koji je održan u okviru Foruma. 

Dodik je juče na marginama skupa u odvojenim susretima razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i ministrom inostranih poslova Katara Muhamedom binom Abdulrahmanom el Tanijem.