Načelnik Teslića

Miličević: Teslićki parlament grupa psihopata

  • 30.05.2019. 19:20

Jedna velika grupa psihopata, tako je Milan Miličević, načelnik Teslića, okarakterisao lokalni parlament, ali i političku scenu u BiH. Kaže da psihopata ima kako među odbornicima, tako i visokim funkconerima. Zbog toga će se ubuduće zalagati za uvođenje psihološkog testiranja svih političara.

"Jedan veliki broj psihopata koji prođu u političke strukture, odborničke i poslaničke klupe, pogotovo teslićki lokalni parlament, čine jednom velikom skupinom psihopata", rekao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić. 

Nezadovoljan je Miličević Zapisnikom sa vanredne sjednice lokalnog parlamenta, pa riječi nije štedio. Takav postupak odbornici su oštro osudili. Doduše, ne svi.

"Vjerujem da je to istina jer je načelnik ekspert iz svoje oblasti. Ja nisam iz te struke. Pošto je on iz te struke vjerujem da je upravu", istakao je Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a. 

"Ova izjava, kad ste uspjeli dati ovu izjavu da se mi moramo liječiti? Nije smiješno. Imamo mi firme koji radimo, poslovne partnere, dosta ljudi zna da sam odbornik. Moj ugled", naglasio je Radislav Đurić, nezavisni odbornik. 

"Ova izjava je mene iznenadila, s obzirom da znam da se radi o čovjeku koji bira svoje riječi. Osuđujem ovu izjavu, ponižava sve odbornike Republike Srpske, vrijeđa na kraju krajeva i birače", rekao je Marko Trivunović, nezavisni odbornik. 

Poslije teških riječi i burnog početka odbornici su konačno postigli jedinstvo. Ujedinilo ih je usvajanje budžeta od oko 18 miliona maraka. Prihvaćen je i veći dio amandmana odbornika SNSD-a. 

"Klub odbornika SNSD-a je kroz amandmane tražio povećanja iznosa za sanaciju šteta od poplava, povećanje podsticaja u poljoprivredi i za boračke kategorije. To j ono što je načelnik prihvatio, značajno su ta sredstva povećana", naglasio je Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a. 

"Tu se našla neka realna sredina gdje se usvojio budžet od 18 miliona i 350 hiljada da funkcioniše sve, da opština Teslić i građani ne trpe posljedice. Ponavljam, kraj je petog mjeseca, i određeni amandmani od strane odbornika nisu mogli usvojiti", rekao je Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a. 

Usvajanjem budžeta, stavljena je van snage Odluka o privremenom finansiranju. Odbornici su na 24. redovnoj sjednici raspravljali o 40 tačaka dnevnog reda. Rasprave su se odužile, pa su danas zasjedali duže nego uobičajno.   

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок