Napustio sjednicu skupštine

Miličević: Ne želim da dijelim prostor sa Bogdanićem

  • 10.07.2019. 19:27

Kriza u teslićkom parlamentu ne jenjava. Strasti su opet uzavrele i to na samom početku. Sjednicu je napustio Milan Miličević, načelnik opštine. Kaže u skupštinu neće ni ubuduće sve dok u sali sjedi Dragan Bogdanić, narodni poslanik u Parlamentarnoj skupštini BH. 

U međuvremenu, traži od nadležnih organa da ispitaju sve optužbe na njegov, ali i Bogdanićev račun. 

"Ja ne želim da dijelim prostor sa tim čovjekom. Dakle, neće to ugroziti funkcionisanje lokalnog parlamenta kojeg ja poštujem. Tu je moj zamjenik, načelnici odjeljenja", kaže Miličević. 

SDS mora sam prevazići krizu u kojoj se nalazi, bez uvlačenja SNSD-a u tu priču, odgovara Bogdanić. Istražnim organima stoji na raspolaganju. Kaže, da to što Miličević ima lični animozitet prema njemu ne smije da utiče na rad parlamenta. 

"Ja sam prvo jako iznenađen. Ja znam kad su ljudi u teškoj situaciji traže izlaz na neki način, ali ovo nije način sigurno da se na ovaj način postupi s obzirom da je načelnik – načelnik svih građana", kaže Bogdanić.

Dodatno je to produbilo ionako zategnute odnose među odbornicima. 

"Ja ne bi ulazio u te njegove privatne odluke. Skupština može da funkcioniše bez prisustva načelnika", rekao je Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a.

"Mislim da je to svakako greška od strane načelnika. Ukoliko Milan Miličević ima određene lične probleme i nesuglasice sa Draganom Bogdanićem oni to treba na drugom mjestu da riješe, a ne na ovakav način", rekao je Mišo Stojaković, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a.

Privatne rasprave na skupštini nikome neće donijeti dobro, kažu i nezavisni odbornici. Priznaju, tenzije nikad nisu bile veće.

"Za njim je izašao za govornicu Dragutin Škrebić koji je isto tako okrenuo priču u smislu privatnog sukoba i za njim napustio skupštinu. Mislim da nije dobra poruka za građane", Marko Trivunović, nezavisni odbornik.

"Dabogda niko od nas ne dobio mandata sljedeće godine. Niko, ovo je bruka i sramota. Vidiš o čemu mi razgovaramo ovdje", ističe Radislav Đurić, nezavisni odbornik.

Teslićkim odbornicima danas je trebalo oko tri sata samo da usvoje Dnevni red. Tako je većina pitanja od značaja za građane ostala u sjeni rasprave odbornika. 

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм