Gradonačelnik Brčkog

Milić: Žalosno je što pojedinci iz SDS-a sabotiraju svesrpsku saradnju

  • 24.04.2019. 19:34

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić očekuje da će Srpska demokratska stranka /SDS/ uskoro dobiti patriotski opredijeljeno rukovodstvo i navodi da je žalosno što ideju o svesrpskoj saradnji u distriktu sabotiraju pojedinci iz SDS-a, i to zbog unutarstranačke borbe za prevlast.

Milić ističe da je jedinstvo neophodno i da stranački i svi drugi interesi treba da budu podređeni interesima srpskog naroda. 

"Žalosno je što ideju o svesrpskoj saradnji u Brčkom neki pojedinci iz SDS-a, koji su se domogli pečata informativne službe, jer tamo organi stranke očigledno ne postoje, zloupotrebljavaju i devalviraju na najgori način", rekao je Milić povodom današnjih kritika iz SDS-a njegove nedavne izjave da u distriktu treba uspostaviti širu saradnju srpskih stranaka za predstojeće lokalne izbore i da će SNSD djelovati u tom pravcu. 

Milić se nada da će volja srpskog naroda za jedinstvom pobijediti i da će SDS dobiti patriotski opredijeljeno rukovodstvo i u lokalnom SDS-u, umjesto, kako je naveo, onih kojih smatraju da se legitimitet stiče otimanjem stranačkog pečata i lažnim predstavljanjem kako govore u ime opštinske organizacije, iako je svima odavno jasno da predstavljaju i rade jedino za sebe. 

On je podsjetio da su pojedinci iz SDS-a pokušali da sruše srpskog gradonačelnika u Brčkom, da je dio SDS-a opstruisao proširenje Bulevara mira punih 10 godina, da su takvi pojedinci bili i protiv gradnje obdaništa u naselju Ilićka sredstvima Srbije, te da su u Skupštini distrikta glasali protiv zaključka o odvozu smeća sa Ilićke samo zato jer su te projekte predložili i vodili srpski kadrovi iz drugih stranaka. 

Milić tvrdi i da je najveći debalans u zapošljavanju, i to u obrazovanju, nastao upravo u vrijeme SDS-ovih ministara obrazovanja. 

"Uprkos svemu, i dalje smatram da nam je jedinstvo neophodno, i da stranački i svi drugi interesi treba da budu podređeni interesima našeg naroda. Lično ću učiniti sve da tako i bude", poručio je Milić. 

Srpska demokratska stranka danas je objavila saopštenje, koje je potpisala Informativna služba te stranke, u kojem se gradonačelnik Brčkog Siniša Milić podsjeća da je na to mjesto izabran i glasovima SDS-a i tvrdi da je jedinstvo srpskih predstavnika srušio upravo on izbacivanjem SDS-a iz vlasti u 
distriktu. 

"Kada bi Milić imao iskrene namjere, on bi odmah prekinuo inferiornost srpskih predstavnika vladajuće koalicije i formirao koncentracionu vladu kao što je SDS predlagao. Ukoliko to ne uradi onda je Milićeva izjava politička demagogija, a priča o nekim zajedničkim listama pranje savjesti", navedeno je u saopštenju SDS-a, u kojem su članovi SNSD-a optuženi da kupuju kadrove SDS-a. 

Тагови: