Član Glavnog odbora SNSD-a

Milić: Uspostaviti širu saradnju srpskih političkih partija

12:23, 20.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Član Glavnog odbora SNSD-a iz Brčkog Siniša Milić ocijenio je da bi u distriktu trebalo uspostaviti što širu saradnju između svih srpskih političkih partija, a za predstojeće lokalne izbore formirati jedinstvenu srpsku listu.

Milić je izjavio Srni da će Opštinski odbor SNSD-a djelovati u pravcu objedinjavanja političkih aktera iz reda srpskog naroda, te da nijednim potezom neće narušavati odnose između srpskih političkih partija u Brčkom.

"Iz tog razloga ne želim ni da komentarišem optužbe na račun gradonačelnika i srpske vlasti iznesene na konferenciji za novinare SDS-a, koji je u posljednjih 10 godina bio dio vlasti u distriktu i prema tome s nama dijeli odgovornost za sve dobro i loše u predstavljanju interesa Srba", rekao je Milić, koji je i gradonačelnik distrikta.

Milić je objasnio da saradnja između srpskih političkih partija ne treba da bude protiv interesa i na štetu drugih naroda, ali smatra da će pomoći da se u poptunosti ostvare i zaštite interesi državljana Republike Srpske u distriktu, kao i interesi Srpske u skladu sa Arbitražnom odlukom.

"Iako je takva ideja teško ostvariva, trebalo bi učiniti sve da se za predstojeće lokalne izbore naredne godine formira jedinstvena srpska lista u distriktu, što bi sigurno naišlo na odobravanje srpskog naroda u Brčkom", rekao je Milić.

On je objansio da su političke prilike, odnosi i način organizovanja i funkcionisanja vlasti u distriktu veoma slični onima na nivou zajedničkih institucija u Sarajevu.