Novoizabrani zamjenik gradonačelnika Bijeljine

Mihajlović: Direktni kontakt sa sugrađanima u fokusu djelovanja

  • 28.06.2020. 16:13

Novoizabrani zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović izjavio je Srni da će se maksimalno angažovati na stvaranju boljih uslova za život svojih sugrađana, te da će direktni kontakt sa njima biti u fokusu njegovog djelovanja.

Mihajlović je istakao da je pozicija koja mu je povjerena veoma odgovorna i ona ga obavezuje da uloži sve svoje napore i da se, zajedno sa gradskim rukovodstvom, maksimalno angažuje na stvaranju još boljih uslova za život na području Bijeljine i Semberije.

"U tom smislu, važno je da na bazi kolacionog sporazuma SNSD-SDSS Mićo Mićić, u narednom periodu posvećeno i ubrzano radimo na realizaciji najznačajnijih projekata za Semberiju, kao što su izgradnja auto-puta Beograd-Bijeljina-Banjaluka, koja je od strateškog značaja za Republiku Srpsku", istakao je Mihajlović.

On je ocijenio da će realizacijom tog projekta značajno biti unaprijeđena putna komunikacija i osnaženi odnosi Srbije i Republike Srpske kroz bolju i efikasniju saradnju ljudi i promet robe i usluga.

"Novi auto-put nesumnjivo će otvoriti perspektivu za dalji razvoj ovog kraja. Pomenuo bih i izgradnju Drinskog nasipa, sistema za navodnjavanje, izgradnju infrastukture u Industrijskoj zoni, gasifikaciju grada... Sve su to projekti od kojih će građani imati koristi u svakodnevnom životu", naglasio je zamjenik gradonačelnika Bijeljina.

On je ocijenio da Bijeljina već odavno ima potrebu i za višenamjenskom sportskom dvoranom, čija izgradnja će umnogome unaprijediti sportski život u gradu, a sportskim radnicima i sportistima omogućiti uslove koje zaslužuju.

"U ovom izazovnom vremenu, u pogledu raznih negativnih pojava koje uzimaju danak poput pandemije virusa korona, veoma je važno da stvaramo što bolje pretpostavke koje će naše najmlađe usmjeriti na pravi put, a sport to, svakako, jeste. Za sve navedeno, kao i mnoge druge projekte i ideje koje želimo da realizujemo, potrebna nam je podrška i saradnja svih struktura vlasti koju, konačno, sada i imamo", rekao je Mihajlović, koji od sutra preuzima dužnost zamjenika gradonačelnika Bijeljine.

On je konstatovao da će političko jedinstvo i konekcija republičke i gradske vlasti bez sumnje doprinijeti ubrzanom razvoju Bijeljine, Semberije i cijele Republike Srpske.

"U tom pravcu želim nesebično da dam svoj doprinos, a on nije u potpunosti moguć bez saradnje sa mojim sugrađanima. Namjeravam da upravo s njima, kroz svakodnevnu komunikaciju, zajednički rješavamo probleme. Direktni kontakt sa građanima biće u fokusu mog djelovanja", poručio je Mihajlović.

Marko Mihajlović rođen je u Bijeljini, a Fakultet za informacione i komunikacione tehnologije, drugi stepen, završio je u Beogradu i stekao zvanje inženjer elektrotehnike i računarstva - master.

Na mjesto zamjenika gradonačelnika došao je sa pozicije direktora Radne jedinice za poštanski saobraćaj Bijeljina.