Gojko Kličković

Migrantska kriza je nastavak etničkog čišćenja Srba

  • 29.08.2018. 14:51

Kandidat Prve SDS za člana Predsjedništva BiH Gojko Kličković izjavio je danas da je migrantska kriza nastavak ratne politike etničkog čišćenja Srba i potpunog iseljavanja malobrojnog srpskog življa u Federaciji BiH.

"Ministar bezbjednosti /Dragan Mektić/ bavi se problemima bezbjednosti u Banjaluci, a ne vidi i ne zna šta će sa migrantima koji se dozirano ubacuju i zadržavaju na ovim prostorima, a smještaju se u Federaciji na prostore gdje su se Srbi vratili i žele tu da ostanu", rekao je Kličković na konferenciji za novinare Gradskog odbora Prve SDS u Bijeljini. 

On je naveo i da je migrantska kriza dozirana i servirana pred opšte izbore koji se u oktobru održavaju u BiH i može znatno da utiče na njihovu pripremu i ambijent za održavanje. 

Kličković je pozvao sve Srbe da izađu na izbore i poručio da je to u ovom trenutku patriotski i častan čin, značajan kao i patriotska borba 1992. godine. 

Prema njegovim riječima, Prva SDS na izbore izlazi samostalno na svim nivoima i zalagaće se za efikasno zapošljavanje mladih i zaustavljanje njihovog odlaska iz Republike Srpske. 

Kandidat Prve SDS za narodnog poslanika Žarko Radić govorio je na konferenciji za novinare o položaju demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih i nestalih boraca, najavljujući borbu ove stranke za ustavnu poziciju ovih kategorija. 

"Između Prve SDS i boračkih kategorija je znak jednakosti, stvaraoci i branioci Republike Srpske moraju imati prava koja su primjenjiva, te posao umjesto socijalnih davanja", rekao je Radić. 

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм